1 september, WELKOM!

Het is weer voorbij die mooie zomer…2 maanden lang werd er gependeld tussen grootouders. In een ideale wereld zou ik 2 maanden lang mijn klein, lief, gek monster zelf entertainen. In mijn wereld kon ik 3 weken verspreid over die 2 maanden spenderen met mijn mini-me. Ik klaag niet.

Lil’Louise had een fantastische vakantie, maar het thema school was nooit ver weg. Regelmatig doken er namen op van vriendjes of werden er verhalen verteld over dingen die op school gebeurden. Voor mij een teken dat ze echt wel graag naar school gaat. En terecht! Ze gaat ook naar een topschool 🙂

De laatste weken telde ik in stilte ( ok, niet altijd, ik schreeuwde het soms uit :-)) af naar 1 september. Ik snak naar routine in mijn chaos. Maar ook voor Louise telde ik af. Ze is een jaartje te jong voor kampjes en ze is echt op haar best als er kindjes in haar buurt zijn…1 september, jij bent dus zeer welgekomen!

Maar hoe bereidde ik vandaag ‘ons’ voor op morgen. We dansten & zongen. We tetterden over haar school, haar vriendjes, haar nieuwe juf…en ik werkte mijn korte checklist af:

  • Brooddoos, fruitdoosje, koekjesdoosje en drinkbus werden gezocht en gevonden in mijn ‘plastiek pottekes-lade’ (je weet wel, die lade waar je initieel alles mooi ordende, maar waar het nu een uitdaging is om deksel en potje te verenigen)
  • Boekentasje werd al gevuld met reservekledij. Ik heb alle vertrouwen in de zindelijkheid van mijn meisje. Maar stel je voor dat er zich toch een accidentje voordoet. Dan liever eigen kleren aan, dan de reservekledij die de school aanbiedt, niet waar?
  • We sloten compromises over wat ze mag aandoen…mijn kleine fashionista heeft graag wat inspraak. En ik geef haar dan ook graag de indruk dat zij beslist 😉
  • Koekje & fruit – ik beslis ‘s ochtends met wat ik haar doosjes vul. Soms mag ze kiezen, maar keuzes maken en een 3-jarige zijn een slecht huwelijk. Dan at ze snoepjes als ontbijt, ijsjes als lunch en chips & popcorn als tussendoortje
  • Mijn wekker mag weer dienst doen. Ok, hier is nog een bijna 10-maander in huis die ons meestal meer dan tijdig wekt…maar het mocht maar eens gebeuren dat hij beslist om ‘uit te slapen’ (oh hemeltje…ja!…graag…maar niet morgen…enkel in een weekend is ok voor mij)

Ten huize E zijn we helemaal klaar voor die eerste schooldag in de eerste kleuterklas. Ik heb dus officieel een kleuter in huis! Ik kijk er naar uit, naar morgen want vrijdag is het sowieso altijd ‘meisjesdag’, dan kan ik haar brengen en halen, dan zingen we uit volle borst in de auto en dan ben ik een trotse ‘schoolpoortmama’!

1 september, WELKOM!

Sharing is caring...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.