Mommy is on a budget

Iedereen die mij kent, weet dat ik graag een ‘beetje’ parfum gebruik. Op het werk weten – of beter – ruiken ze wanneer ik in the building ben. I confess, ik ga nooit de deur uit zonder parfum. In mijn handtas en wagen zal ook altijd een flesje liggen. De obsessie was er al als tiener, ik had een hele collectie parfums die mooi uitgestald in mijn kamer stonden.

Naarmate ik ouder werd, kreeg ik voorkeurgeurtjes. De laatste jaren zijn deze eigenlijk onveranderd dezelfde gebleven. Ik switch nu voornamelijk tussen volgende geuren:

 • Not a Perfume – Juliette has a gun
 • Bombshell – Victoria’s Secret
 • Chance – Chanel (meestal de ‘eau tendre’)
 • Coco Mademoiselle – Chanel

Er zijn nog enkele andere geuren die ik graag gebuik, maar bovenstaande zijn mijn absolute winners.
Wie net zoals ik regelmatig wat parfum koopt, weet dat zo een flesje best wel wat kost. Zeker als je ‘obsessie’ voor make-up & co toch als ‘niet-standaard’ kan geklasseerd worden volgens mr. Hubster. Daarom besloot ik mij eens op de dupe markt te gooien. Niet omdat ik de the real deal niet meer kan/wil betalen, maar gewoon uit interesse.

Ik testte 3 geuren: Applejuice – Zara, Rose – Zara en Suddenly Madame Glamour – Lidl.

 1. Applejuice – Zara (9,95 EUR)
  Dit zou een dupe moeten zijn van Chanel Chance eau tendre. Helaas werden mijn verwachtingen niet ingelost. Het is een bloemige, fruitige geur die mij eerder een combinatie lijkt van DKNY Be Delicious (het groene appeltje) en toch een klein beetje Chanel Chance eau tendre.
 2. Rose – Zara (9.95 EUR)
  Groot was mijn verwondering bij de eerste ‘spray’ van dit parfum. Een geur die mij ontzettend hard aan J’adore van Dior deed denken, vulde mijn badkamer. Geslaagd voor de test dus.
 3. Suddenly Madame Glamout – Lidl (3,99 EUR)
  De geur waar ik het minste van verwachtte en van vermoedde dat hij sowieso in het toilet ging belanden als luchtverfrisser, deed mij het meest verbazen. OMG! Dit is gewoon een echte dupe van Chanel Coco Mademoiselle. Ik kon mijn ogen – of beter – mijn neus niet geloven. Om zeker te zijn dat ik niet droomde, liet ik de geur blind ruiken aan 2 Coco Mademoiselle-liefhebbers. Zij bevestigden mijn vaststelling.

Zoals je kan lezen, was ik echt wel verrast. Of ik nu altijd dupes zou kopen? Nee hoor! Het blijft toch net iets anders ruiken. Maar zo nu en dan eens een flesje Zara-parfum testen, absoluut!

Ik ben wel benieuwd of jullie al ergens parfum dupes gescoord hebben!

E.

ps/zal ik ook eens wat make-up dupes reviewen?

 

Sharing is caring...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.