Zie ginds komt de stoomboot…en mama slaat in paniek!

‘Knik knik, ‘k heb de bibber in m’n knieën, want vannacht komt Sint Niklaas’

Lil’Lou zingt dit al weken met engelenstem mee, hartverwarmend en nostalgisch voor ons.

Die lieve, oude man mag haar zeker niet vergeten. Want ja, ze is braaf geweest, meestal dan toch. In de aanloop naar 6 december zorgt die heilige man ervoor dat we haar snel terug in het gareel krijgen. ‘Louise, Sinterklaas ziet en hoort alles hé’ of ‘Oh, ik hoor precies Zwarte Piet, wees maar braaf’ – het werkt! (Over het feit of het woordje ‘zwart’ nog steeds geassocieerd mag worden met die trouwe helpers van de Sint wil ik geen virtuele inkt verspillen 🙂 )

Nu de Sint ons liet weten dat hij op 3 december hier al passeert, gaat mijn alarmbel rinkelen. Ik, de master planner en perfectionist, heb nog geen Sintkadootjes…stress! Mijn kleine meid vindt alles leuk wat ze ziet. Maar toch weet ze goed wat ze wil. Roze scoort altijd. Glitters, prinsessen, My Little Pony’s en poppen ook. Maar maak maar eens een keuze uit het overaanbod! Komt daar nog eens bij dat de Sint van duurzaam, houten speelgoed houdt en haar ‘piet’ van mening is dat die kleurrijke, plastiek spullen meer dan ok zijn. Er valt wel iets te zeggen, voor de mening van mijn ‘knecht’ want scoren met zijn ideeën zal hij.

Over de kadootjes voor mijn kleine knuffelbeer maak ik mij geen zorgen. Die vindt alles nog leuk. En met een overload aan girly stuff in huis, is een autootje altijd een voltreffer.

Maar wat kopen jullie voor Sinterklaas? Moet het überhaupt duur zijn? Ik deed al een kleine rondvraag bij collega’s maar ben ook benieuwd naar jullie mening?

Oh ja, Louise gaat haar tutjes aan de Sint geven…dat wordt nog zeer heftig. Iemand een lidmaatschap bij de Anonieme Tutters in de aanbieding voor haar?

Maar goed, het is Black Friday, de Sint is helemaal into online shopping, dus wie weet valt er wel een goede deal te doen.

E.

Sharing is caring...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.